Doomsday

Serie zeefdruk posters (50x70cm) over de verschillende voorspellingen van 21 december 2012, beter bekend als ‘doomsday’. Jarenlang heeft deze datum mij aangegrepen en was ik bang dat de wereld zou vergaan. Juist omdat meerdere personen en zelfs hele indianenstammen allemaal naar één datum wijzen werd het voor mij menens!

Ik heb dit onderwerp bewust gekozen als afstudeerproject om de strijd aan te gaan met mijn angst. Dagenlang heb ik op internet zitten lezen naar de mogelijke scenario’s voor doomsday 2012. De ene theorie nog gekker dan de andere. In eerste instantie werd ik er alleen nog maar angstiger door en wilde ik liever de laatste tijd op aarde in vrijheid doorbrengen dan stressend eindexamen doen.

Maar ik heb inmiddels zoveel doomsday scenario’s gelezen dat het bijna komisch wordt. De voorspellingen waarmee ik uiteindelijk een serie heb gemaakt zijn bij het lezen het meest naar voren gekomen: de Hopi, de Web Bot, de Maya’s, de Illuminati en Nostradamus.

Tijdens het ontwerpen heb ik de verzamelde informatie gefilterd waardoor er prachtige verhalen ontstonden. Nog altijd met een duister randje, maar laat ik daar nu eens niet meer in geloven! Dat het onderwerp niet meer beangstigend voor mij is, kun je terugzien in mijn werk.