Gig Posters

Vera ‘Club for the International Pop Underground’ is hèt centrum voor de Pop-Cultuur in Groningen. Voorheen was Vera nog een keurige studentenvereniging, maar tegenwoordig is het een volwaardig concertpodium. Vele, inmiddels wereldberoemde bands hebben ooit in Vera gestaan, zoals: U2, Sonic Youth, Nirvana en The White Stripes.

Al sinds de jaren zeventig wordt er voor bijna ieder concert in Vera een poster ontworpen en gezeefdrukt door een groep ontwerpers, ook wel bekend als de ‘Vera Artdivision’. De samenstelling van deze groep is door de jaren heen veranderd, maar bestaat vrijwel altijd uit 12 ontwerpers en illustrators. Sinds 2012 ben ik lid van de Vera Artdivision en maak ik (vrijwillig) ongeveer 12 zeefdrukposters per jaar.

Zeefdrukken is nogal een tijdrovend en intensief proces, maar daarvoor krijg je wel een unieke poster, met prachtige heldere kleuren terug! De Vera posters zijn ware kunstwerken, die in een maximale oplage van 70 stuks verschijnen. Hierdoor zijn het heuse ‘collector’s-items’.

Benieuwd hoe een Vera poster gezeefdrukt wordt? Hier en hier vindt je video’s waarop ik aan het zeefdrukken ben.

Heb je interesse in een poster of artprint hiervan? Stuur mij dan even een berichtje via het contactformulier.